Jag hjärtar Liv Strömqvist # 2

Ja, igen, Liv Strömqvist är fin. Nu har jag läst ut ännu en present: lovely Einsteins fru. Åh åh åh så fnissig jag blir och så arg och så allmänbildad och så bedåååårad av det vackra bildspråket! Rekommenderade f.ö. nyligen ett gäng kids 100% fett och fick genast imponerade reaktioner: – Vaddå, är det typ feministiskt eller?

Gissa om jag blev lycklig. Vid sådan tillfällen känner jag mig som en av det sociologiska litteraturfältets goda gatekeepers.

Idag ger jag pinglan ett nytt försök, för att citera mig själv. (JA, Johanna K, jag hade verkligen kallat DR för pinglan! Jösses!) Lionel Shrivers Post-Birthday World läggs ner i väskan som åker tåg (först pendel, sedan det något frejdiga Upptåget) för att avslutningsvis skumpa runt på X km oländia ”vägar”. Målet, kakelugnen och maten, håller mig vid liv om jag inte blir förtjust av boken. Åksjukan håller sig hjärtligen borta, emedan detta ka inte vill spy ned någon som helst del av vare sig packning eller sällskap.

Backup: Clare Castillons Man kan inte hindra ett litet hjärta från att älska. Samt repetitioner av godismeningarna i Levande vatten.

Annonser

3 kommentarer

 1. Johanna said,

  12 april 2008 den 11:53 f m

  Hell oh! måste bara meddela att jag också är helt såld på Liv! Läste nya pocketutgåvan av 100% fett och efter det var jag snabbt tvungen att införskaffa både Einsteins fru och Drift också, som jag ännu inte hunnit öppna, men SÅ BRA! Hoppas du tagit till dig alla 100%-fett-tankar inför beach2008 🙂

 2. sofia said,

  12 april 2008 den 4:29 e m

  håller med!!! Einsteins fru är briljant! 100% fett = också toppen.

  Drift tyckte jag däremot var sådär.

 3. gröna rummet said,

  13 april 2008 den 5:20 e m

  Klart jag jobbar stenhårt på sommarhullet, dahling J! Vill ju vara i form inför kommande oh så viktiga säsong…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: