Jag är inte ensam! Eller: det kanske inte är jag, det kanske är du!

Även svenskans Marianne Jeffmar har svårt att förälska sig i Shrivers nya. Det kanske inte är mig det är fel på, utan på boken (hohoho, väntar mig argkommentarer nu)?

Annonser

15 kommentarer

 1. Caroline said,

  9 april 2008 den 11:53 f m

  Haha, jag somnar bara jag hör talas om boken!! Tänker inte ens försöka. Men som sagt, Kevinboken, yes, I shall try. Sen. (Har du läst?)

 2. gröna rummet said,

  9 april 2008 den 12:34 e m

  Ja, på svenska, i somras. Mkt bra. Måste försöka denna födelsedagshistoria av somliga skäl men ser fram emot att krossa den – hehehe… Nej, visst vill jag gilla, vill tycka om allt jag läser.

 3. 9 april 2008 den 2:59 e m

  uj uj uj, jag är den enda som inte läst verkar det som – inte den här och inte kevinboken heller. Går och fingrar på ibland och tänker; jo, men, kanske. Men det blir alltid ett nej och något annat. Lockar ej.

  Inte heller vill jag läsa Helena v S: jag vill inte veta andras köksbord. Om de ens har köksbord vill jag det är förankrat i fantasi. Just nu läser jag Bellefleur hemma (samma dumma axel som gör mig sne: den är tjock, tung UNDERBAR) och liten lätt men tung Foundation (första delen i Asimovs stiftelsetrilogi. Rymden!) i väskan. Det är min rapport, splittrat.

 4. gröna rummet said,

  9 april 2008 den 3:21 e m

  You go, kitten! Idag pratade jag skräck och fantasy med elever i en 4:a – vi kom fram till att vi gillar läskigheter bara för att det kan kännas rätt skönt att slippa tänka på det vi tycker är otäckt på riktigt – exvis gossen vars hem blivit utsatt för inbrott härom veckan. Inbrott och köksbord, liksom, det ser vi ju så bra själva.

  Bellefleur – vad är detta? Asimov är ett för mig ännu oprövat kort. SF-läger, någon?

 5. 10 april 2008 den 9:02 f m

  Åh, Bellefleur av Joyce Carol Oates. En av hennes ”gothic saga”, och hittills, som sagt: underbar. Asimov, hm. Den är svår. Nästan all fantasy jag läst tidigare har utspelat sig bland magiker och i mer sagoland, sci-fi har konsumerats på film (och där ser jag gärna gärna sådant som utspelar sig i rymden). Den här är svår: mycket prat och politik, och en politik som inte är greppbar. Jag har idag Bellefleur i väskan: rotade fram en med band att hänga på kors över bröstet. Vad gör man inte för en god bok? Så idag är Asimov hemma och vilar.

  Och javisst! Kloka barn: hemskheter är bäst på avstånd (och då menar jag inte Darfur-avstånd utan fantasiavstånd). Men då får det gärna vara riktigt hemskt.

 6. Helena said,

  10 april 2008 den 10:45 f m

  Intressant freudiansk felskrivning: råkade skriva ”bokhota” i URL:en. 🙂 På tal om argkommentarer.

  Jag börjar nästan tro att det är mig det är fel på eftersom alla gäspar över Lionel. Me, I love! För mig är detaljrikedomen, vardagsdetaljerna, shoppandet på Tesco i Elephant and Castle och de långa reflektionerna själva poängen. Men jag misstänker att min hopplösa anglofili och extrema faiblesse för vackert formulerade petitesser spelar in här.

  Vad är det du inte gillar?

 7. gröna rummet said,

  10 april 2008 den 11:23 f m

  Jessica: jag känner inte JCO annat än till ungdomsboks. Å, vilken framtid! Asimov kanske får vänta, här är så fullt av presenter och jobblitt just nu. Idag var barnen från en annan 4:a kloka. Ibland tror jag att vi lever i Uppochnedvända världen.

  Helena: Sorry – jag vill ju älska! Men: den är fysiskt tung och jag fysiskt svag (jobbar på det). Och jag begrep inte att det var sliding doors förrän i kap 5 – skyller det hela på ett glas vin för mkt, men skäms ändå rodnande över mina bristfälliga engelskfärdigheter. Vackert formuerade petitesser är ju också min melodi, men här förstår jag dem helt enkelt inte. Borde ju vara anglofil, men är det inte annat än när det kommer till det smaskigt viktorianska.
  Förresten: Alla gäspar inte, du och din fellowBH som i bokhora, nb! inte som i bysthållare, är ju totalbedårade!

 8. Helena said,

  10 april 2008 den 11:50 f m

  Ja, fast vi verkar ju vara ganska ensambedårade. Oh the humanity alltså! 😉

  Min anglofili är totalomfattande. Jag älskar särskilt att The Post-Birthday World utspelar sig under Cool Britannia-eran, en tid då jag var väldigt mycket i London.

 9. 10 april 2008 den 3:50 e m

  Åh, men sweet Ka och sweet Helena! Inte konstigt jag inte vill läsa: ni kloka, kloka tycker inte samma. Hur är det ens möjligt? Och jag står i mitten, ovetande!

 10. Helena said,

  10 april 2008 den 5:30 e m

  Jessica: du skulle vara tvungen att välja sida, hehe. 🙂

 11. gröna rummet said,

  10 april 2008 den 7:47 e m

  Dahling J och H! Härmed utmämner jag mig själv till the bad cop med bad taste, jag är inte klok, jag vet det. Godnatt – nu skall det Carnivale:as!

 12. 11 april 2008 den 10:17 f m

  Men om du med att det ska Carnivale:as menar att du ska se HBO-serien med samma namn – och om du gillar den så klart – så har du i det fallet verkligen inte bad taste. Carnivàle is right up there, med Twin Peaks och Buffy. Up there, som i toppen alltså. Åh, jag måste nog se Carnivale i helgen, om jag mot förmodan lyckas slita mig från Bellefleur (för att jag skulle läsa ut den redan i helgen vill jag inte ens tänka på). Idag, på tal om steg, promenerade jag med näsan i boken. Min man styrde mig undan ilskna bussar och dito fotgängare.

 13. gröna rummet said,

  11 april 2008 den 11:33 f m

  Exakt – jag vet, fy tusan vad den är bra. Svart och vitt. Och åh vad jag älskar Sophie. Nu har vi sett avsnitt 9 och (måste) (dessvärre) lämna apparaternas värld under några dagar.

 14. Helena said,

  12 april 2008 den 10:41 f m

  Carnivále är sjuuukt bra! Tycker vi skippar bad cop/good cop-diskussionen och enas om att Sophie borde bli ihop med Libby.

  PS: DÖR du också över Management-scenerna? Lätt det läskigaste sedan BOB i Twin Peaks.

 15. gröna rummet said,

  13 april 2008 den 5:19 e m

  Oh! Håller med dig så mkt, Helena! Det är ju liksom där i luften, hela tiden. Two hotties together, mmm. Och så Management sedan. Fy.
  det blir nog två good cops förresten, jag har ett litet tillkännagivande som publiceras här endera dagen. Fast nu tänker jag tillbringa resterande söndag i läsläge 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: