Inför Köpenhamn

Då Ka:et i påsketid fyller äntligen-dam-dvs-trettio åks tåg till en närliggande stad. Peppen består av hög omläsning ur Med Lill-Klas i kappsäcken av Gunnel Linde. Wonderful, se bara inledningen:

Det finns somliga som har det bra! Det finns somliga som har en faster som bjuder dem på utlandsresa och själv åker med dem ända ner till Köpenhamn på påsklovet! Det finns somliga som får stå mitt på torget i Danmarks huvudstad och köpa smörgåspackar med ”dobbelt belägg” på – pillade räkor och brandgula korvar och allt möjligt gott som de har i Köpenhamn – och det finns somliga som får gå på Köpenhamns Tivoli och åka berg och dalbana till på köpet! Och då har ni ändå inte hört det viktigaste som hände! Ja, det är hemskt sådana lyckostar det finns!

Annonser

4 kommentarer

 1. Helena said,

  25 februari 2008 den 4:02 e m

  Åh, jag ääääälskade Med Lill-Klas i kappsäcken som liten! Tack för nostalgitrippen. Måste rota fram den från vindsförrådet.

 2. gröna rummet said,

  25 februari 2008 den 4:04 e m

  Ingen orsak, den är helt och hållet fenomenal! Gissa vem som tänker gå på Glyptoteket och kolla in alla konstiga näsor…

 3. Magix said,

  26 februari 2008 den 8:24 e m

  Åh, en liten nostalgitripp, Lill-Klas väntar snällt, omläst och älskad på sommarstugan 🙂 Avis, jag vill också åka på bokkollo!!

 4. gröna rummet said,

  27 februari 2008 den 8:22 f m

  Vad roligt att det finns fler som verkligen älskar Lill-Klas! Försöker just indoktrinera K (som avskyr omslaget och inte alls tilltalades av danmarksäventyret i den tilltänkta åldern) meddelst valda citat och andra godbitar…

  Det är förresten inte riktigt ett bokkollo vi ska åka på – det är mer en monogam semester. Antar att vi kommer att läsa något lite, men nmest kolla näsor på Glyptoteket 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: