Märklig fantasy för barn

Har nästan läst ut Hemligheternas bok nu. Det är en märklig historia om portaler som öppnas mellan tusen och åter tusen världar. Och så finns väktarna där, de som bor på den flytande ön, och lever för att skydda portarna och hålla ordning och reda mellan världarna och deras invänare. Först tänkte jag: aha! Precis som Call of Kathulu – ett av få brädspel som jag står ut med att spela och som bygger på H.P Lovecrafts roman med samma namn. Skräck och fantasy – fantastik som jag ju fick lära mig att det, tillsammans med Science Fiction, kallas när jag var på en för en gångs skull riktigt välordnad barnboksdag arrangerad av BTJ.

Först nu inser jag att boken bygger på en tv-serie som gick i SVT förra hösten. Fanken också, jag förbannar min taskiga inställning till TV! Nu missade jag ju den!

Men. Mitt i mitt käcka aha:ande överraskades jag av att handlingen till stora delar faktiskt är förlagd just hit, till Stockholm idag. Fyra personer i övergångsåldern (å, minns ni Mitt liv som hund?) råkar hamna mitt i väktaren Tims uppdrag. De hjälper honom att komma den försvunna (stulna!) boken på spåren i olika dimenbsioner och världar – och döm om min förtjusning då den dimension som tillåter tidsresor är uppbyggd som ett evighetsbibliotek utan ände…

Boken ingår i Bonnier Carlsens stora fantasykampanj som väl inte undgått någon som haft ögonen på barn- och ungdomslitteraturen på sistone.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: